Welkom bij Liza’s Home

Zoekt u een gastouder voor uw kind?
Liza’s Home biedt gastouderopvang in Amsterdam zuid voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.
U bent altijd welkom om langs te komen voor een eerste indruk.

 Volg de laatste update van Liza's Home via Facebook en Instagram

Gastouder

Zal me even voorstellen als gastouder:

Mijn naam is Liza van den Boogaard (1978) en woon samen met mijn vriend, 2 kinderen (1998 en 2007) en Bessie de kat in een typische klein Amsterdams Oud-Zuid huisje op 3 hoog.

Ben een, rustige en vriendelijke vrouw, niet-roker, betrouwbaar, creatief en ondernemend.

Kinderen om mij heen vind ik het mooiste wat er is, ik geniet ervan om samen met ze te zijn, met ze te spelen en ze te zien opgroeien.


Ervaring:

Ik heb veel ervaring met kinderen, naast het moederschap ben ik altijd geïnteresseerd en leergierig in de ontwikkeling van kinderen en de kinderopvangbranche. 


In het verleden ben ik gestart als vrijwilliger op een basisschool, heb ik gewerkt als pedagogisch medewerker / leidinggevende op een kinderdagverblijf en naast gastouder zijn heb ik mij verder ontwikkeld tot coach zowel voor kinderen als volwassenen.

Sinds januari 2011 heb ik Liza´s Home opgericht en op dit moment werk ik 2 dagen maandag en dinsdag met veel plezier, liefde en passie als gastouder.

De overige dagen ben ik een (pedagogisch / wandel) coach / trainer bij Liza's Coaching waar ik o.a. inzetbaar ben als pedagogisch coach / medewerker op kinderdagverblijven.

Mijn coach ervaringen  kan ik extra toepassen in mijn opvang zodat ik de kinderen nog meer begrijp.


Verplichten diploma’s en certificaten als gastouder:

Ik beschik over een recent VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Verder volg ik jaarlijks de cursus Eerste Hulp aan Kinderen, welke leidt tot de officieel erkende Rode Kruis certificering. Uiteraard heb ik SPW4 diploma en daarnaast ben ik een erkende VVE Kiki gastouder.


Per 1 januari 2025 moeten alle pedagogisch medewerkers die met baby’s werken specifieke scholing hebben gevolgd, dit wordt verplicht in de Wet Kinderopvang en Kwaliteitseisen onder “Het Nieuwe Toezicht” dat staat voor heldere doelen, duidelijke eisen en betere kwaliteit.


Sinds 2019 kan ik mij benoemen tot "Babyspecialist - Werken met baby's" die voldoet aan alle criteria volgens de Wet Kinderopvang en Kwaliteitseisen.

Dit leidt tot meer pedagogische kwaliteit in de praktijk en hiermee voldoe ik aan alle eisen voor het officiële gastouderschap. 

Opvang

Wat biedt Liza's Home:

Maandag en dinsdag vang ik maximaal 6 kindjes op.

Ik sta voor veel liefde, aandacht, knuffelen en contact maken. Zo kan een kind zich goed hechten wat vooral de eerste levensjaren ontzettend belangrijk is.


Werkwijze:

Dagelijks ben ik bezig om goede zorg te bieden aan uw kind waarbij warmte en een veilige omgeving centraal staan. In overleg met u probeer ik een opvoeding te bieden dat gericht is op de persoonlijke behoeften van uw kind. Door divers spelmateriaal, creatieve middelen, babygebaren en een ontwikkelingsgerichte programma aan te bieden stimuleer ik uw kind op een speelse manier in zijn ontwikkeling.


KIKI programma:

KIKI is een veelzijdig educatief programma voor pedagogisch werkers die professioneel actief zijn met kinderen tot vier jaar. Door samen met beer Kiki en de kinderen op avontuur te gaan komen de vier ontwikkelingsgebieden van pas: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal en Rekenprikkels.

Dit gaat in combinatie met elke maand een nieuw thema, daarnaast houden we een pedagogische kwaliteitsboom bij die de vier pedagogische basisdoelen van jonge kinderen in één oogopslag zichtbaar maken. Zo kunnen ouders, gastouderbureau's en de GGD inspectie zien wat er allemaal aangboden wordt bij Liza's Home.


Babygebaren:

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal door middel van gebaren.

Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder in staat om te communiceren. Door je kind gebaren aan te leren, kun je deze periode overbruggen. Je kunt al met je kind communiceren voordat het fysiek in staat is om te praten en dat wilt Liza's Home stimuleren.


Kindvriendelijk:

Liza's Home is kindveilig aangepast volgens de normen van de GGD inspectie.

Ook is er een inklapbare box en duo stapelbed (net als op een kinderdagverblijf) aanwezig.

 

GGD Inspectierapport:

De GGD inpectie controleert altijd of het gastouderbureau en de gastouder voldoen aan de kwaliteitseisen die zijn gesteld in de Wet Kinderopvang en Kwaliteitseisen, aan de hand daarvan maakt de GGD inpectie bij elk bezoek bij de gastouder een rapport.


Hieronder kunt u de laatste drie inspectierapporten van Liza's Home inzien.

 
Liza's Home GGD Inspectierapport 2024

Liza's Home GGD Inspectierapport 2022

Liza's Home GGD Inspectierapport 2021


Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang:

In mei 2019 heb ik meegedaan aan de meting van de kwaliteit kinderopvang van Nederland van het Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang. Zie hieronder de link van mijn rapport.


Liza's Home rapport van de meting Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang 


Dagschema

Mijn motto voor Liza’s Home:

Ik zie elke onderneming met de kinderen als een activiteit waar ze van kunnen leren.

En vooral even naar buiten: “Buiten zijn en buiten leren, kinderen ontdekken, onderzoeken en leren in en van de buurt en de natuur”

 

Een dagje bij Liza’s Home:

 • Ontvangst van de kinderen (Vanaf 8:30 uur of in overleg)
 • Vrij spelen
 • Fruit moment in combinatie met boekjes lezen / liedjes zingen
 • Naar buiten / Spelen / Activiteit
 • Lunch (Rond 11:30 / 12:00 uur)
 • Slapen
 • Tussendoortje
 • Naar buiten / Spelen / Activiteit
 • Tussendoortje / Warme maaltijd (Als ouders warme maaltijd meegeven van huis)
 • Ophalen van de kinderen (Vanaf 17:00 uur of in overleg, bij mooi weer worden de kinderen opgehaald in de speeltuin)
   

Baby’s houden in het begin hun eigen slaap- en eetritme aan. In het dagschema word hier rekening mee gehouden met de tijd zal een baby langzaam mee draaien met de oudere kinderen.

Tarief

Kosten:
Liza’s Home hanteert een tarief van €8,50 per uur met een afname van 9,5 uur per dag (8:30 uur tot 18:00 uur) Eten, drinken, luiers en uitjes met de kinderen zitten inbegrepen in het uurtarief. 
Speciale babyvoeding of een warme maaltijd dient u zelf mee te nemen. 

Liza’s Home niet beschikbaar:

Liza’s Home neemt over het gehele jaar 7 weken vakantie op. Standaard 2 weken kerstvakantie en 2/3 weken zomervakantie volgens regio noord van de schoolvakanties van Nederland, de nationale feestdagen en overige dagen worden ruim van te voren doorgegeven. Dat houdt in dat ik 45 weken per jaar de plek reserveer voor jullie kind. 


Gastouderbureau:

Liza´s Home is een geregistreerde gastouderopvang waardoor ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag als zij zich aansluiten bij een gastouderbureau.

Ik werk graag samen met gastouderbureau All Kidz Nederland, als u onderaan op het logo klikt kunt u meer informatie vinden over de werkwijze van het gastouderbureau en kunt u zich direct inschrijven bij het bureau.

Proefberekening kinderopvangtoeslag:

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Mijn registratie nummer (LRK: 225658148) heeft u nodig voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag en is zichtbaar in het Landelijk Register Kinderopvang  of onderaan op de website.

Op de website van de Belastingdienst staat een rekenmodule waarmee u eenvoudig kunt uitrekenen of en hoeveel Kinderopvangtoeslag u kunt krijgen.

Doe hier de Proefberekening Kinderopvangtoeslag 

Klik op het logo om in te schrijven 
bij gastouderbureau All Kidz Nederland

Coaching

Coaching

Naast kleinschalige kinderopvang kunt u bij Liza’s Home ook terecht voor (kinder)coaching bij Liza’s Coaching.
Liza’s Coaching biedt een laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding voor kinderen. 
Een kindercoach gaat met jou kind op zoek naar zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. 
Er wordt aan het zelfvertrouwen gewerkt en dat je kind zelfkennis gaat op doen.
Is een kind jonger dan 9 jaar dan ga ik samen met de ouders aan de slag om te kijken hoe je eigen kind kan begeleiden.
 

Wanneer maak je gebruik van een (kinder)coach?
Simpel gezegd als je ziet dat je kind of gezin uit balans is, want in de meeste gevallen heeft een bepaalt gedrag of een bepaalt gevoel effect op het hele gezinssysteem.
Het kan gebeuren dat een kind niet lekker in zijn of haar vel zit, bijvoorbeeld komen door emotionele gebeurtenissen, ontwikkelingsproblemen, omstandigheden thuis of op school.
Kinderen worden bovendien geconfronteerd met steeds snellere en drukkere maatschappij, waarin meer en hoge eisen worden gesteld aan een kind. Veel kinderen hebben hier moeite mee en als ouder ziet u vaak ook als geen ander wanneer uw kind ergens mee zit. Ik zou zeggen, wacht niet tot je helemaal radeloos bent. Hoe jonger het kind, hoe minder vol de rugzak met ervaringen zit. Hoe korter de disbalans, hoe sneller en makkelijker je weer in de juiste flow kunt komen. Dit wil echter niet zeggen, dat als je een lange tijd worstelt met iets, dat het onbegonnen werk is. Ook dan kan er snel resultaat behaald worden, maar het is zeker niet raar dat u zelf even niet weet hoe u uw kind hiermee kunt helpen. Overweeg dan eens om mij in te schakelen! 

 

Wat doet een (kinder)coach?

Ieder kind is uniek en iedereen heeft een andere hulpvraag en daarmee een andere werkvorm nodig.
Een kind sluit niet aan op de behandeling van een coach, maar de coach sluit zijn of haar behandeling aan op het kind. Met verschillende vormen van spel (praten, luisteren, kijken en voelen) wordt het kind verder geholpen.
Is je kind jonger dan 8 jaar dan coach ik de ouders om een passende begeleiding te vinden voor jullie kind.
Heb je een hulpvraag aan mij als coach neem dan eens vrijblijvend contact met mij op via 06 421 385 36 of mail naar [email protected]
Meer informatie vind je op de website onder kindercoaching

 Volg de laatste update van Liza's Home via Facebook en Instagram

Liza's Home

Netherlands

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Onze privacyverklaring is van toepassing.

Google Maps inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Toestemmen & tonen" om de inhoud te zien en de Google Maps cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in onze [Privacyverklaring](/privacyverklaring/. Je kunt je altijd weer afmelden via je [cookie-instellingen] /cookie-instellingen/.

Toestemmen & tonen