Volg de laatste update van Liza's Coaching via Facebook en Instagram

Liza's Coaching Amsterdam Dyslexie en Beelddenken

"Dat ik een coach ben geworden heeft veel te maken met gebeurtenissen en levenslessen uit mijn leven"

Als kind genoot ik op een creatieve manier van mijn fantasiewereld. Ik liep alleen wel met een dagelijkse struggle rond, wat ik niet graag met de buitenwereld wilde delen. Rond 9 jaar werd dat ontdekt door een lerares, zij zag dat ik moeite had met lezen en schrijven. Ze was vrij hard en zei dat het beter zou zijn dat ik naar een andere school zou gaan, want op deze school zou ik het niet redden. Mijn ouders waren het er niet mee eens en zij besloten dat ik op mijn vertrouwde basisschool mocht blijven. De keerzijde was dat ik extra hard mijn best moest doen om mijzelf te bewijzen.
  
Eerlijk? Het was niet makkelijk, maar in die periode ontdekte ik een enorm doorzettingsvermogen in mij en mijn creativiteit groeide alleen maar. Alle woorden die ik moeilijk vond koppelde ik aan tekens en plaatjes, als ik het maar begreep op mijn manier en dat ik dezelfde resultaten behaalde als de andere kinderen in de klas. Tegenwoordig noemen wij dit Dyslexie en Beelddenken, maar vroeger had het nog geen naam.

Keep your social distance Liza's Coaching

Omdat mijn creativiteit alleen maar groeide is het ook niet raar dat ik uiteindelijk op een kunstzinnige middelbare school terecht kwam. De IVKO kon je vergelijken met de film Fame. Veel dans, drama, fotografie, tekenen en nog veel meer kunstzinnige vakken werden er aangeboden, maar natuurlijk ook de standaard vakken waar veel gelezen en geschreven moest worden. Tijdens mijn taalvakken werd ik altijd onzeker en om dat te verbergen besloot ik een masker op te zetten zodat de buitenwereld niet zag waar ik mee worstelende. Als het weer veilig voelde deed ik mijn masker af en was ik de jonge enthousiaste puber die iedereen ook kende.
 
Mijn middelbare school heb ik met veel hobbels afgerond, maar wat was ik trots op mijzelf! Na de middelbare school stond ik volop in het leven zoals elk gemiddelde 17-jarige dat doet, doortastend zocht ik overal en altijd mijn grenzen op. En zo raakte ik voor mijn 19de verjaardag zwanger, mijn eerste reactie was help! Wat moet ik doen? Ik wil nog zoveel dingen doen en beleven voordat ik moeder wil worden! Maar ik had besloten om het te houden.

En dan sta je er als jonge moeder opeens alleen voor. Ik had familie en vrienden die mij erbij hielpen, maar echt hulp wilde ik niet aannemen. En ik baalde dat de buitenwereld mij zag als

 ‘Die alleenstaande jonge moeder’

Om het tegendeel te bewijzen deed ik mijn stinkende best er het beste van te maken. Dat ging mij zo goed af dat de buitenwereld geen idee had hoe het nu echt met mij ging en wat mijn dromen en verlangens waren. 

Jarenlang leefde ik met het op en af doen van mijn masker, totdat mijn 2de zoon mijn spiegelbeeld bleek te zijn en dezelfde struggles kreeg wat ik als kind heb meegemaakt.
Eén ding wist ik zeker, ik wilde niet dat hij mijn patroon zou gaan volgen. 'Als je iets veranderd wilt hebben in het leven moet je dat zelf doen'  Ik heb mijzelf toen echt in de spiegel aangekeken, mijn masker afgezet en mijzelf de vragen gesteld: Wie ben je nou eigenlijk? Wat wil je graag doen? En hoe wil je dat bereiken!
 
Mijn spiegelbeeld wist allang wie ik echt wilde zijn. Hoe jammer is dat, al die jaren had ik vergooid! Soms denk ik:

 ‘Was er maar eerder iemand geweest die dat verlangen naar boven had gehaald i.p.v. zoveel jaren later mijn eigen spiegelbeeld.’ 

Met de vragen die ik mijzelf heb gesteld ben ik er achter gekomen wat ik graag wilde doen. Ik heb naar mijn hart geluisterd en die zei: Ik wil een coach worden om mensen te helpen om levenspatronen te doorbreken.

Dat betekende voor mij een carrièreswitch maken en ik ben opzoek gegaan naar een geschikte coach opleiding die helemaal bij mij past als persoon, met in mijn achterhoofd ook tot de dag van vandaag de dagelijkse struggle “Dyslexie”. Als kind en puber had ik hier moeite mee gehad, maar ik weet nu als volwassen vrouw dat Dyslexie een rode draad in mijn leven is en gewoon bij mij hoort als persoon. Daarnaast ik heb het geaccepteerd en dat heeft mij zoveel zelfvertrouwen geven.

Met mijn enthousiasme, mijn doorzettingsvermogen en mijn creatieve manier van werken ben ik op latere leeftijd een opleiding gaan volgen om deze oh zo belangrijke levensles met passie door te geven aan iedereen die aan het begin van hun volwassen leven staan of op een automatisch piloot leven, moeders die zich helemaal wegcijferen voor een ander, een laag zelfbeeld hebben of moeite hebben keuzes te maken. Dus ook jou wil ik motiveren om eens echt jezelf aan te kijken in de spiegel. 

Samen kijken wij op een creatieve manier naar de belangrijke vragen:

 • Wie ben je nou eigenlijk? 
 • Wat wil je graag doen? 
 • En hoe wil je dat bereiken! Is dit iets voor jou?
Neem dan gratis en vrijblijvend contact met mij op!

 06-42138536  

(Je mag ook een WhatsApp berichtje sturen)

Extra weetjes over Liza:

 • Woont al haar hele leven in Amsterdam en dat is ook te horen :)
 • Is van Nederlandse en Molukse afkomst (TSN eilanden - Serua)
 • Is een familie mens
 • Haar sterrenbeeld is Kreeft
 • Houdt van tekens van het universum en krachtdieren
 • Houdt van spontaan iets ondernemen
 • Houdt van de natuur
 • Heeft Dyslexie.....en je mag mijn verbeteren! 
 • Wandelt graag
 • Is gek op kinderen
 • Heeft ook een kleinschalig kinderopvang genaamd Liza's Home