Hoe voorkom je een Herfstdip?

herfstdip Liza's Coaching

Het is herfst

De blaadjes vallen van de bomen de dagen worden korter. 

Persoonlijk hou ik ervan, de kleuren van de herfst vind ik prachtig, lekker met een dekentje op de bank in combinatie met een brandende geur kaars,  I love it!

 

Maar…..er loert ook een groot gevaar om de hoek genaamd "Herfstdip"

De kans in de herfst is dan ook groter dat je minder lekker in je vel zit en helemaal 

tijdens de coronaperiode wordt iedereen meer op zichzelf teruggeworpen, werken we op advies veel vanuit huis of juist niet en kunnen gevoelens van onzekerheid, spanning, angst en somberheid toenemen. Wat kan je doen om enigszins in evenwicht te blijven? Om je persoonlijke spanningscurve af te vlakken tot een beheersbaar niveau?

Ik geef je 3 tips om te zorgen dat een Herfstdip niet om de hoek komt kijken.

Tip 1

 

Ga dagelijks naar buiten om te wandelen, de buitenlucht is goed voor je en je zou zomaar eens baat kunnen hebben bij het bewust in de natuur zijn. Adem de frisse lucht in, kijk naar de kleuren om je heen en neem vitamine D in je op. Het liefst minimaal 30 minuten wandelen en mocht het uitkomen met iemand samen want dan heb je vaak nog de mooiste gesprekken.

 

Tip 2

Neem regelmatig je ontspanning, de boog kan namelijk niet altijd gespannen staan.

Plan een activiteit in je agenda, een avond naar de bioscoop, lunchen bij /met een vriend of vriendin, een uitstapje naar een museum of iets waar jij happy van word. Het belangrijkste zet je uitstapje ook echt in je agenda en ga ook daadwerkelijk, geen smoesjes verzinnen gewoon gaan!  

 

Tip 3 

Zorg goed voor jezelf en blijf fit. Dat betekent gezond en gevarieerd eten, met veel groenten en fruit. Spinazie, broccoli, boerenkool, sinaasappel en kiwi bevatten vitamines die je weerstand verhogen. en vergeet niet voldoende te drinken. Daarnaast neem ook je rust, slapen is erg belangrijk (7 á 8 uur). Tijdens je slaap hersteld je lichaam. Hoe beter je weerstand is hoe minder snel je ziek kan worden. En uiteindelijk willen we allemaal gezond blijven!
 
 

Vind je het moeilijk om alleen iets te ondernemen? 

Neem dan eens gratis en vrijblijvend contact met mij op via info@lizascoaching of 06-42138536.
Je mag mij ook altijd een WhatsApp berichtje sturen.

Tijdens ons vrijblijvend gesprek zal ik je wel de vraag stellen waarom jij het zo moeilijk vind om iets alleen te ondernemen. Wat zit daar achter?

Vanuit die energie kijken wij verder hoe ons gesprek zal lopen en wie weet,
gaan wij samen op pad via een coachsessie Wandelen In De Natuur of Kunst Naar Jezelf Kijken!

Groetjes Liza