Lockdown wandelen Liza's Coaching

Gewoon omdat het kan, bied ik vrijwillig GRATIS lockdown wandelen aan!

Het afgelopen jaar heeft iedereen zich moeten aanpassen aan diversen maatregelen. Jij, ik en vele andere moesten van het ene moment opnieuw een balans vinden tussen (thuis) werken en privé. 
Sommige mensen hebben totaal geen moeite met veranderingen en een ander heeft wat meer tijd nodig om aan de hele situatie te wennen. En bij het laatste kan ik mij persoonlijk bij aansluiten, even alles laten bezinken en dan accepteren. 
 

Thuiswerken is voor mij niet iets nieuws dat doe ik namelijk al jaren maar ik heb wel moeten wennen aan de situatie dat mijn gezin meer aanwezig is tijdens mijn werktijd. Voorheen zaten mijn kinderen hele dagen op school, vriend aan het werk en door hun passie voor voetbal waren ze avonds en weekends daar ook mee bezig en dan had ik geregeld het huis voor mij alleen. Nu zijn ze voornamelijk thuis omdat alles gesloten en natuurlijk het is heel fijn om ze om mij heen te hebben  maar mis mijn ruimte voor mij alleen, ik heb dat nodig voor mijn balans tussen werk en privé.
Ik ben graag buiten en om de drukte in huis te ontvluchten en mijn hoofd leeg te maken ben ik dagelijkse gaan wandelen.

Wandelen is nu mijn dagelijks uitje geworden!


Het mooie van wandelen is:

  • De buitenlucht is altijd goed en het maakt vitamine D aan.
  • Met wandelen verbrand je calorieën zonder dat je het door hebt. 
  • Bewegen is goed voor je hersenen het zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor ook je hersenen beter gaan werken. 


Eerst wandelde ik veel alleen maar het valt op door mensen!
En nu vragen ze geregeld om samen een wandeling te maken in de buurt.
Zo is lockdown wandelen ontstaan, even samen eruit, verhalen en wellicht zorgen delen of gewoon waar er behoefte aan is. Omdat het mij helpt waarom niet iets goeds doen voor een ander en het gratis aanbieden zolang het kan! 

Hersenonderzoeker Erik Scherder zegt daarom ook:
 "Je krijgt betere motivatie, je gaat meer initiatief nemen, je hebt betere controle over impulsen, dat zijn dagelijks heel belangrijke functies"

Wil jij een wandeling maken, verhalen en-of zorgen delen of wil je gewoon lekker wandelen maar heb je geen wandel maatje?
Stuur mij een persoonlijk berichtje of een WhatsApp berichtje via 06-42138536 en wij plannen samen een wandeling in de gedurende lockdown periode.